Category: exo.mikro

Vener & arterier

kap 03 i 2. tidsalder “Forudsætninger
(6/13) i kategorien bak.geologi
Status: påbegyndt
bak.poetisk

Bak.klodens cirkulationsystem øv det er en stor en (der skrives løbende på den her).

I alt sin enkelhed er det hele bare super kompliseret og en ting tager ikke bare den næste men foresager mange ting samtidigt og og og – ja ja! jeg skal nok forsøge at gøre det lidt mere klart alligevel!

Der er altså noget exo.noget der skubber til noget andet exo.noget eller blander sig sammen pga. tungdekraften, vinden eller rumtiden eller en eller anden exo.forklaring vi ikke forstår eller ikke har sans til nogensinde at begribe. Noget andet exo.noget deles fordi det bliver kogt og fordamper, vaskes eller rammes af en kosmisk partikkel og det sker alt sammen samtidigt ud over det gigantiske område som kloden er.

Det der fordamper forsvinder lige op i atmosfæren og skubber til det som er det i forvejen og der bliver ret trængt og trykket stiger og så bliver der varmere og derfor kan det hele svæve længere op og skubbe til nogle lettere gasser der ellers ligger roligt. Og så ryster der sig mønstre ind i skyerne og de fortætter sig og dette exo.gas.noget der fordampede bliver til exo.fast.noget vandagtigt og falder ned igen for at vaske noget andet.

Og hvor der flyder noget til er der også noget der fortrænges eller omskabes til noget nyt. Lige som blodet der pumpes ud gennem venerne og presses tilbage genne arterierne, således fordamper exo.vand og får skyerne til at regne, søerne til at flyde over og floderne kan således løber mod havet over tusinde af landområder på den ganske klode.

bak.visuelt
…der arbejdes på billedet…
exo.opslag
  • geografi
  • biologi
  • astronomi
exobak er en work in progress fortælling skrevet og illustreret af Søren helvildt Raagaard

På vegne af alle bak indbydes DU til at efterlade nogle af dine tanker i nedenstående reply-box.